Linda Lampenius APU lehti

Aluksi haluan sydämestäni kiittää Willeä siitä, että han vastasi APU-lehden kysymyksiin koskien tämän viikon juttua ja myönsi, että asiat ovat niin kuin kerron lehdessä!
Olen myös aina sanonut että olen kiitollinen siitä markkinointityöstä jonka Wille teki siiderini puolesta!!!

Olen asunut poissa Suomesta (USAssa, Englannissa ja Ruotsissa) yli kaksikymmentä vuotta. Se mikä minua on riivannut viime aikoina on se, että niin moni ihminen jäänyt ilman kiitosta kotimaassani. Minun olisi Suomessa jo kauan sitten pitänyt puhua mm Pertti Pasasesta, Tom Merilahdesta, AudioVoxista, Mika Toivasesta, Auraviihteestä, StepUpista, Erkki Liikasesta, Ilkka Immosesta, Helena Paavolasta, Aarno Ranisesta ja Dag Bjurströmistä, jotka kaikki olivat tärkeitä urani kannalta Suomessa.

Koska artikkeleita lukiessa huomasin että Suomen lehdistö sekä suorasti että epäsuorasti oli antanut kunnian kaikesta mitä nämä henkilöt olivat tehneet Wille Wileniukselle, minun on pakko korjata nämä virheelliset jutut. En pysty elämään sen ajatuksen kanssa, että nämä henkilöt luulisivat etten ole heille kiitollinen.
Täytyy vielä lisätä että nämä henkilöt liittyvät uraani viihdemaailmassa.
Urani klassisen musiikin parissa, joka aina on ollut tärkein minulle…ja aina tulee olemaan rakkain minulle, on Geza Szilvayn, Viuluviikareiden, Juniorjousten, Lapsijousten, SibeliusAkatemian, Kapubändin, Ari Angervon, Nachum Erlichin, Päivyt Rajamäen ja vanhempieni ansiota.
RAKKAAT KIITOKSET teille!!

Olen työstänyt kirjaa elmästäni ja syömishäiriöistä muutaman vuoden ajan. Viimeisten kuukausien ajan olen lukenut minusta ja urastani kertovat artikkelit, jotka ystävättäreni Pia ja äitini ovat säästäneet minulle vuodesta 1996 lähtien. Suurin osa jutuista ovat olleet uusia minulle. Minulla ei kertakaikkiaan ollut aikaa, eikä kiinnostusta, lukea artikkeleita, kun sain ne lähetettyä minulle mapeissa ja laatikoissa USAhan ja Englantiin.

Toki minulle on vuosien varrella kerrottu monesta artikkelista, varsinkin kun ne ovat olleet valheellisia tai loukkaavia. Silloin kyseessä on ollut vanhempani, jotka ovat olleet surullisia artikkeleiden takia.

9c83727d-f696-4dd2-801a-c8a811bac63a

Ja nyt suomalaiset ”viihdemaailman” kiitokset:

SUURKIITOS Pertti Pasaselle!!

Pertti näki minut kun olin mukana Pertsa Reposen ”Jäitä Hattuun” TV-sarjassa 1994-1995. Helena Paavola oli pyytänyt minua Playgirls yhtyeensä viulistin sijaiseksi ohjelmaan ja ihanan hullu Aarno Raninen teki kaikki sovitukset. Eräänä päivänä Pertti kysysi jos hän sai istuutua pöytääni. Sain kutsun hänen ohjelmaansa ja siitä eteenpäin hän alkoi kouluttaa minua televisio- ja elokuvauraa varten. Tapasimme yleensä Casa Mare ravintolassa Lauttasaaressa. Hän pyysi minua jopa muuttamaan huulipunan väriä ja laihduttamaan. Hän laittoi minut TV-sarjoihin ”Uuno Turhapuro”, ”Speden Spelit” ja ”Bingolotto”. Pertti sanoi että minulla oli surenmoinen lahja. ”Kuule, sinä soitat sitä viulua niin kauniisti, että melkein alkaa itkettää. Ymmärrätköhän itsekään millainen likka olet?” Pertti suojeli minua kaikin tavoin ja varoitti myös mediasta. Hän lainasi minulle rahaa kun ostin ensimmäisen sähköviuluni 1996 ja yritti saada minut ostamaan osan huvilasta joka sijaitsi Seurasaarentiellä 1, Helsingin Meilahdessa. Sitäkin varten Pertti oli halukas lainaamaan minulle rahaa. Siitä ei kuitenkaan tullut mitään, koska muutin yllättäen Yhdysvaltoihin. Silloin kaatuivat myös elokuva- ja televisioprojektit, joita varten Pertti oli kouluttanut minua kaksi vuotta. Kyseessä olisi ollut Venlan rooli elokuvassa seitsemästä veljeksestä, ja Venlasta, naisagentin rooli agenttielokuvassa sekä musiikki-talkshow. Tänä päivänä tuntuu pahalta että tein niin Perttiä kohtaan. Toki hän ei koskaan ollut vihainen minulle. Hän oli jo vuonna 1995 ennustanut että päätyisin Yhdysvaltoihin. Soitin Pertin hautajaisissa. Jousikäteni tärisi niin paljon, että oli vaikea soittaa. Pertin vanhat ystävät tulivat halaamaan minua ja kertoivat, miten hän oli puhunut minusta kauniisti ja että hänen työpöytänsä laatikossa oli päällimmäisenä ollut klassinen cd-levyni. Voi kun Pertti olisi vielä elossa…

KIITOS Tom Merilahdelle!!

Äitini ja isäni eivät pystyneet eivätkä enää jaksaneet ottaa vastaan kaikkia toimittajien puheluita elokuun lopussa vuonna 1996. Vuosi 1996 oli ollut yhtä hullun myllyä. Olin viikottain lehtien kansissa. Emme tunteneet ketään, joka työskentelisi median parissa. Silloin äiti sanoi että hän voisi kysysä apua eräältä mieheltä, joka hoiti Ruotsalaisen Teatterin markkinontia. Vanhempani työskentelivät molemmat näyttelijöinä juuri tuossa teatterissa. Tuo mies oli Wille Wilenius. Hän vastasi, että oli liian kiireinen ja pyysi meitä ottamaan yhteyttä tom Merilahteen, joka oli tehnyt Hype musikaalin markkinointityöt Willen kanssa. Tapasin Tomin. Hän osottautui pystyvän tekemään paljon enemmän kuin vain välitystyötä median ja minun välillä. Hän halusi markkinoida minua ja lähettää myyntikirjeen suomalaisille yrityksille. Niin Tomista tulikin managerini. Pian Tom oli onnistunut myymään minut Intress Designille, jotka hoitivat Björn Borg vaatefirman juttuja Suomessa. Tom Merilahti oli myös se henkilö joka lähetti yhteistyöehdotuksen Ruotsin Björn Borgin Anders Arnborgerille marraskuussa 1996 ja pian sen jälkeen minut oli buukattu Tukholmaan Björn Borg gaalaan esiintymään ja sen jälkeen uuden Björn Borg kalenterin kuvauksiin. Tom joutui sairaalaan vuodenvaihteessa ja silloin Wille sanoi voivansa auttaa minua kunnes Tom parantuisi. Wille matkusti kanssani Björn Borg gaalaan Tukholmaan, koska Tom edelleen oli sairaalassa ja Wille oli paneutunut sopimukseeni. Sitä paitsi tarvitsin jonkun mukaani Ruotsiin tueksi ja ”esiliinaksi”.
Valitettavasti Tom joutui olemaan sairaalassa muutaman kuukauden ajan. Kun hän parantui, olin jo (maalishuhtikuun vaihteessa) solminut uuden sopimuksen amerikkalaisen manageritoimisto Chaos Groupin kanssa. Tomin neuvottelema Björn Borg diili johti siihen, että eurooppalainen TV-tuotantoyhtiö teki minusta ohjelman, jonka Lord Andrew Lloyd Webber näki keväällä 1997. Loppukesässtä esiinnyinkin jo Webberin uuden teoksen solistina Englannissa. Kiitos Tom!!

KIITOS Erkki Liikaselle, AudioVoxille ja Auraviihteelle!!

Erkki Liikanen pyysi minua vieraaksi ”Minun Iltani ohjelmaan”. Erkki oli säveltänyt ja omistanut kappaleen ”Romanssi Lindalle” minulle. Uskomattoman kaunis kappale. SUURKIITOS Erkki!!! Samoihin aikoihin sain levytyssopimuksen AudioVoxin kanssa j(poikaystäväni Kalle Kivimäki neuvotteli sopimuksen AudioVoxin kanssa) a Auraviihde alkoi myydä minua yrityskeikoille. Stepupin tanssijat tekivät monta pop-keikkaa kanssani, kun tanssijoita tarvittiin. Myös Jenni Rautawaara ja Bine Vesterinen olivat vakiotanssijoitani.
Levyni möi paljon ollakseen instrumentaalilevy, luulen että lähes 25000 kpl. Mika Toivanen kirjoitti suurimman osan kappaleista. ”Aquamarine” oli mukan Baywatchissa ja kansainvälinen yleisöni haluaa vieläkin tänä päivänä kuulla kappaleen kun esiinnyn sekä klassisella että pop-ohjelmistolla. T
Auraviihteen Tia Korhosella oli jumalattomasti töitä keikkojeni takia. Minulla saattoi olla kolme keikkaa per päivä. samaan aikaan soitin Kansallisoopperan orkesterissa. En ymmärrä miten sain kaiken toimimaan käytännössä.
Kiitokset ja haleja teille kaikille jotka tässä mainitsin!!

KIITOS Tapio Susiluodolle!

Asianajaja Tapio Susiluoto neuvotteli minulle loistavan ja tuottoisan sopimuksen PUPin kanssa. Linda Siideri oli todellinen menestystarina. PUPin pomo Dag Bjurström oli keksinyt idean yhdistää ”julkkis ja juoma”. Wille puhui minusta Dagille ja niin syntyi ”Linda Cider”. Palkkasin yhtiöni String Section OYn kautta Willen hoitamaan siiderin markkinointia. Amerikkalainen managerini antoi luvan tehdä näin. Kiitos teille kaikille!!

KIITOS Violators bändille!

Perustin bändin nimeltä Violators. Herrajumala…. Minulla ei ole koskaan ollut niin hauskaa kuin teidän kanssa kiertueilla Suomessa ja se ikimuistoinen keikkamatka Monacoon… Minulla oli aina papiljotit päässä… Esa Andersson, Tero Kaikkonen, Timo Laru, Ville Ailio ja Lari Takala…. Paakkapaakkapaaa! 😉

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan 👍😍

Ja lisää bonusmateriaalia tulee myöhemmin tänään…