Bra hjälp mot svullna ben vid graviditet

Jag har börjat känna mig svullen i benen i ett mycket tidigare skede (vecka 16 och framåt) än jag gjorde under min första graviditet.

På måndag kom räddningen 🙂 Jag fick massage av ”Mimmi” på Samruai, Kungsholmsgatan 10. Mimmi är inte thailändare, utan kommer från Hong Kong. Hon masserar inte på samma sätt som de thailändska massörerna, utan blandar akupressur/kinesisk massage med thailändsk massage. Mimmi har full koll på massage för gravida.

Mimmi jobbade 2 timmar. Det gjorde jäkligt ont när hon mjukade upp bindväven och öppnade upp lymfvägarna…men oj oj oj vad bra det blev. Jag fick gå på toa ännu oftare än innan, under 1 1/2 dygn efter behandlingen. Ett drygt dygn efter massagen, hade jag gått ner 2 kg. En stor del av viktuppgången är ju på grund av vätska i kroppen.

Tyvärr märkte jag då också, att jag inte gått upp mer än 3 kg ”på riktigt”. Är nu i vecka 19. Under förra graviditeten hade jag gått upp 7 kg efter vecka 19. Jag har haft som mål att gå upp MER under denna graviditet, än jag gjorde under min förra, eftersom jag blir ”mager som en sticka” av att amma. Min mamma var likadan med mig. Jag äter mycket mer riktig mat än normalt och jag smäller i mig godsaker (bakelser, glass, choklad).

Min ämnesomsättning är så snabb nu, att jag antagligen måste öka matintaget ännu mer…

Skall besöka Mimmi även idag 🙂

Önskar er en bra dag! Kram

3 reaktioner till “Bra hjälp mot svullna ben vid graviditet

  1. Vilken tur du har som har en så snabb ämnesomsättning och inte går upp fast du ”smäller i dig” gottis….avundas dig mycket!!! Själv gick jag upp MASSOR när jag var gravid…och åt också mycket…säkert gick jag upp 30 kg…tror jag…men det var länge sedan…..24 år sedan…

  2. Kan inte låta bli att tycka det låter konstigt med tanke på din sjukdomshistoria. Jag tror du har rätt bra koll på vad du bör äta för att må bra och gå upp en sund vikt under graviditeten. Du har ju under din sjukdomstid antagligen vältrat dig i all litteratur/information om näring, kost och hälsa. Jag menar det hör ju till sjukdomsbilden.

    Sen att du skulle kunna häva i dig bakelser, kakor och skit utan att det syns på vågen det vet väl alla att det inte är fysiologiskt möjligt. Tror inte du hade blivit sjuk om du haft en sådan förbluffande ämnesomsättning, varför då svälta sig när man inte går upp ett gram av att häva i sig mat?

    Pinnsmal av att amma? Ja det kan man bli. Men bara om ens energiintag är för litet. Äta normalt och lite extra funkar. Finns även energidrycker och varför inte äta ett par bakelser om dagen?

    Tycker bara resonemanget låter lite konstigt.

Kommentarsfunktionen är stängd.