Stormen Dagmar förstörde vårt växthus

Jag har uttryckt mitt ”missnöje” över vädret i vinter på facebook, men nu vill jag ju bara gå ut på gården och skrika åt ”vädergudarna”.
Vad är det här för väder? I slutet på december.

Framför allt saknar jag snön, som knastrar under skorna och glimmar så vackert i solskenet. Snö är det vackraste jag vet.
Vi gifte oss förresten i iskyrkan i Jukkasjärvi 31.3.2008. Det var verkligen sagolikt vackert. Efter vigseln fördes vi ännu längre in i skogarna till hemlig plats med hundspann.
Vi hade inga gäster på bröllopet. Endast två vittnen, fotografen Jukka Mykkänen och sångerskan Yana Mangi, som också sjöng för oss.
Skulle gärna uppleva den dagen igen..

Såja, tillbaks till verkligheten. Just nu blåser det fruktansvärt mycket igen. Kan inte sova. Lyssnar på de vinande vindarna.

Utöver mörkret, alla ”nakna” träd och halvt förmultnade löv, som gör mig rätt så nedstämd, har vi ju alla nu fått oss en rejäl omgång av stormen Dagmar!
Tycker så synd om alla barn (och deras föräldrar förstås), som inte kommit iväg med tågen. Oerhört många har fått leva utan el och några har fått sina hus och gårdar förstörda.

Vi vakade flera timmar förra natten. Vår gamla trävilla skakade och jag var rädd för att taket inte skulle hålla. Mest oroad var jag för att två paraboler och en jättelik antenn på taket skulle ramla ner på våra bilar. Det blåste nämligen precis i riktning mot bilarna. Denna händelse påminde oss om att vi måste ta ner allt det där ”krimskramset”, som förra ägarna av villan lagt upp på taket.

Två stora rådjur låg förresten blickstilla på ”läsidan” av huset, intill bilarna. De rörde sig inte ur fläcken ens när jag gick ner på bottenvåningen och tände lamporna både innanför och utanför huset. I normala fall flyr de blixtsnabbt när de hör eller ser en.

Vi fick inga skador på våra byggnadder eller bilar, men vårt växthus saknar det mesta glaset. Dörren gick också sönder. Det låg glasbitar överallt runtomkring växthuset och inte bara precis i närheten, utan även 10 meter bort. Vet inte hur vi (speciellt Olivia) skall kunna gå barfota runt växthuset och potatislandet nästa sommar. Känns som en omöjlig uppgift att plocka upp alla pyttesmå glasbitar och skärvor från grus, sand, jord och gräs…

Jag vill ha mycket snö, solsken och en temperatur som ligger mellan -5 och -10 grader!

20111226-231928.jpg

20111226-232004.jpg

En reaktion till “Stormen Dagmar förstörde vårt växthus

  1. Det är så tråkigt när stormar förstör så mycket. hoppas allt blir bra.

    va söt hon är eran tös 🙂

    jätte fina ni är på bröllopet.

    Önskar dej en god fortsättning kram ullie w

Kommentarsfunktionen är stängd.