”Det blir bättre” ”It gets better”

De senaste dagarna har det blivit mycket förberedelser och flera samtal inför inspelningen av ”Det blir bättre”. Det väcker otroligt mycket känslor och minnen. Just nu känns det faktiskt rätt så jobbigt att riva upp alla sår igen, men jag vet att jag kommer att kunna hjälpa så många drabbade genom att medverka i programmet.

I’m one of the six celebrities in Sweden who will each do a 1 hour TV show for TV3 (Meter). The show is called ”It gets better” and is based on a speech American councilman Joel Burns gave.

Here’s info re the project ”It gets better”:   http://www.itgetsbetter.org/

Here’s Obama’s ”It gets better” speech:  http://m.youtube.com/#/profile?user=itgetsbetterproject&v=HzcAR6yQhF8&view=videos

5 reaktioner till “”Det blir bättre” ”It gets better”

 1. Jättefin sak att arbeta för MEN tycker namnvalet på programmet är fel. It gets better-kampanjen handlar ju främst om unga hbt-personer och deras utsatthet. Inte barn med problem i största allmänhet. Känns nu mest som att rädda barnen ville åka snålskjuts på den kända amerikanska kampanjen genom att ta deras namn.

 2. Hej Linda,

  det är bra och modigt att du vill berätta om dina minnen och hur det ”blev bättre” för dig. Men hur ställer du dig till att kampanjen från början var en kampanj för och av HBT-ungdomar, som nu TV3 och Rädda Barnen snott rakt av och gjort ngt helt annat av. Skulle det inte varit bättre om ni som vill göra ngt annat också hade hittat på ett eget namn på er kampanj, precis som HBT-personerna i USA gjorde?

  1. Emma Persson! Du är fruktansvärt elak mot oss som ställer upp i programmet. Vi har upplevt hemska och tunga saker i livet, så som misshandel, mobbning och ätstörningar. Tycker du att våra svårigheter inte är lika viktiga att uppmärksamma som det att man inte blir rätt bemött som homosexuell? Det var Rädda Barnen som blev inspirerade av att använda media till att uppmärksamma olika problem. Tänk efter innan du skriver nästa gång!

 3. Skriv din kommentar här!

  Emma och Linda:
  Varför är ni så ”enkelspåriga”? Det spelar väl ingen roll att det finns en ”IGB”-kampanj i USA. Vi måste ju inte göra likadant i Sverige. Jag tycker den svenska varianten är bättre,

 4. Hej Linda! Jag tycker att du har varit jättemodig som har gjort programmet. Jag vet exakt vad du pratar om och vad du menar. Det är sååå otroligt starkt av dig att rakryggad berätta om dina upplevelser och dina känslor. Jättefint tal. Väcker så otroligt många känslor. Jag önskar dig all lycka till, du är så stark!! Många kramar – Malin

Kommentarsfunktionen är stängd.